Θείο – S 50ml

10.00

2 σε απόθεμα

Το θείο είναι ένα χημικό στοιχείο απαραίτητο για όλα τα ζωντανά οργανισμούς και αποτελεί σημαντικό συστατικό πολλών αμινοξέων.

Το θείο είναι το έκτο πιο άφθονο μακρομέταλλο στο μητρικό γάλα και το τρίτο πιο άφθονο μέταλλο με βάση το ποσοστό του συνολικού σωματικού βάρους. Το αμινοξέα κυστεΐνη, μεθειονίνη, ομοκυστεΐνη και ταυρίνη περιέχουν θείο που σχηματίζει δισουλφιδικούς δεσμούς μεταξύ πεπτιδίων.

Οι δεσμοί αυτοί έχουν μεγάλη σημασία για τον σχηματισμό της χωρικής δομής των πρωτεϊνών.

Aποτελεί συστατικό ορισμένων βιταμινών, συμμετέχοντας στην σύνθεση του κολλαγόνου- εξουδετερώνει τις τοξικές χημικές ουσίες σε στο ήπαρ και συμβάλλει στην έκκριση της χολής. Bρίσκεται σε λαχανικά όπως τα σπαράγγια, το σκόρδο, το πράσο, τα κρεμμύδια και στα ψάρια, το τυρί και τον κρόκο του αυγού.

Σε αντίθεση με το ανόργανη μορφή, το θείο που υπάρχει στα τρόφιμα δεν είναι τοξικό και η περίσσεια του αποβάλλεται με τα ούρα.

Η έλλειψή του επιβραδύνει την ανάπτυξη.

Η διαιτητική συμπλήρωση με θείο-που περιέχουν αμινοξέα και πρωτεΐνες μπορεί να συνιστάται για vegan αθλητές, παιδιά ή ασθενείς με HIV, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης αμινοξέων θείου ανεπάρκειας σε αυτές τις ομάδες.

Το οξειδωμένο (ανόργανο) μορφή του θείου είναι το θειικό άλας.
Δεν υπάρχει συνιστώμενη διαιτητική δόση (RDA) για το θείο ή τα παράγωγά του.

Βάρος 0.050 kg
top
No products in the cart.