Μαγνήσιο – Mg 50ml

10.00

2 σε απόθεμα

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που απαιτείται για την απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης C, καθώς και για τον μεταβολισμό του φωσφόρου, του νατρίου και του καλίου.

Το μαγνήσιο μετατρέπει τη γλυκόζη του αίματος σε ενέργεια και δρα μαζί με το ασβέστιο για τη διατήρηση του σωστή λειτουργία των μυών (το ασβέστιο διεγείρει τη συστολή και το μαγνήσιο τη χαλάρωση).

Υπάρχει αύξηση του ενδιαφέρον για το ρόλο του μαγνησίου στην κλινική διατροφή και τη φυσιολογία, καθώς το μέταλλο αυτό επηρεάζει πολλά κυτταρικάλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς του καλίου (Κ+) και των ιόντων ασβεστίου (Ca2+), και ρυθμίζει τη μεταγωγή σήματος, τον ενεργειακό μεταβολισμό και τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει κόπωση, κατάθλιψη, αϋπνία, μυϊκούς σπασμούς, καρδιακή ανεπάρκεια, ταχυκαρδία, αρρυθμία, ανορεξία, ναυτία και έμετο.

Η περίσσεια μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική προβλήματα, μυϊκή αδυναμία, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, υπόταση και αναστολή της ασβεστοποίησης των οστών.

Βάρος 0.050 kg
top
No products in the cart.